De geboorte van de pups van Laecey en Lux

Zaterdag 20 Februari 2010: Laecey (Caely's White Flower Dreamcatcher) en Lux (Snoweyriver Luck Dragon) zijn vandaag de trotse ouders geworden van 3 teefjes en 4 reutjes.

De lichtste pup woog 345 gram en de andere zes allemaal tussen de 400 en 500 gram. Laecey heeft het fantastisch gedaan! Alles wees er 's ochtends op dat de bevalling niet lang meer op zich zou laten wachten. Laecey had een relatief rustige nacht gehad. Ze heeft veel geslapen en af en toe lag ze te hijgen, maar dat deed ze de afgelopen weken sowieso regelmatig. Op zaterdagochtend was ze heel onrustig. Ze wilde steeds naar buiten en als ze in de werpkist lag, werd het 'beddengoed' in de kist geregeld aan een herindeling onderworpen. Rond 11 uur verloor ze wat vruchtwater en een minuut of twintig later kreeg ze weeŽn. Om 11.40 uur werd de eerste pup geboren: een teefje. Laecey nam uitgebreid de tijd en deed er tot 21.00 uur om de andere zes pups op de wereld te zetten. Ze ontpopte zich in een snel tempo tot een hele toegewijde moeder die haar kroost geen seconde uit het oog wilde verliezen. Het blijft telkens weer geweldig om te zien hoe een teef die nog niet eerder pups heeft gehad wel precies weet wat de bedoeling is.

Aan foto's maken zijn we gisteren niet toegekomen. Vandaar dat we dat vandaag gedaan hebben. We zijn waanzinnig blij met dit prachtige nestje en zijn ontzettend benieuwd hoe deze 7 kanjertjes zich de komende weken gaan ontwikkelen.

De foto's hieronder zijn van zondagochtend 21 februari. We zullen proberen de site geregeld bij te werken met nieuwe foto's.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Tot de volgende (p)update!